Hvem er vi?

Som småbrukere på fritiden har vi alltid noe å gjøre!

Vi henter inspirasjon fra urbant landbruk og leier inn flinke (korn)agronomer lokalt. Utover dette gjør vi egne erfaringer og bruker kompetanse fra nettverket for andelslandbruk, NLR og studier ved NMBU/HINN. Og hva hadde vi gjort uten Agropub?!

Gården vår – Nedre Falang ligger idyllisk til i bølgende kulturlandskap i Vestre Gran på Hadeland. Ikke uten grunn at dette området kalles for Norges Toscana! Pilegrimsleden mellom Oslo og Trondheim går like forbi og passerer Falang bru før den kommer til Granavollen og Søsterkirkene. Her har jorden vært dyrket i generasjoner, og mye historie er det å ta vare på med syv hus på tunet: Hovedhus, kårbygning,  stabbur, låve, størhus, skjul og smie. Tidligere var det også en mølle i tilknytning til fossen, men nå ligger bare en møllestein igjen.

Etter å ha overtatt gården i juni 2015 har vi drevet andelslandbruk i tre påfølgende sesonger og lagt om til økologisk drift. Vi er innmeldt i Debio og hele vår produksjon er godkjent økologisk. Vi har testet ut både samvirkestyrt og bondestyrt andelslandbruk. Nå vurderer vi å etablere en mindre markedshage, men vil gjerne bestå som andelsgård med bringebærandeler. Sesongen 2019 har vi tenkepause og ingen ordinære andeler. Besøkende og «gamle» andelshavere er fortsatt hjertelig velkomne!

dsc_3211
Gitte og Lennart

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s